Saxum als vliegwiel voor je carrière

Onze Design Lead Edwin Niejenhuis begon ooit als UX Designer bij Saxum. Hij weet dus als geen ander hoe het is om te werken op interim basis. In deze blog geeft hij een indruk van onze interim opdrachten en hoe jij je persoonlijk kan ontwikkelen tijdens je Saxum carrière.

Saxum als kruiwagen voor je carrière

Maak impact bij de klant

Na een reeks kleine projecten, startte ik bij TomTom. Zo’n groot, internationaal bedrijf was ik nog niet gewend en natuurlijk vond ik vond dat ook best spannend. Ondanks dat mijn expertise meer op UX vlak lag, heb ik eerst aan het visual design van ingebouwde navigatiesystemen gewerkt. Dit voor merken als Fiat, Jeep, Ferrari en Maserati. Ik heb alles aangepakt wat ik tegenkwam, maar ook laten zien wat ik naast visual design nog meer kon.

Uiteindelijk heb ik samen met een collega een slim interaction design opgezet voor het snel en veilig bedienen van je navigatiesysteem met enkel de knoppen op je stuur. Als vertegenwoordiger van het team mocht ik ons design toelichten aan het development team in Taiwan. Dat voelde echt als de kroon op mijn werk! Het bewees voor mij dat je met de juiste toewijding ook als externe expert veel impact kan maken in een organisatie.

Sta open voor nieuwe omgevingen, want buiten je comfortzone liggen de kansen.

Onderschat jezelf niet

Saxum kan jou naar allerlei opdrachtgevers brengen, maar uiteindelijk bepaal je zelf wat je uit je opdracht haalt. Dat kan heel veel zijn, als je jezelf proactief opstelt en kansen pakt. Sta open voor nieuwe omgevingen, want buiten je comfortzone liggen de kansen. Zo heb ik als UX’er ook een keer een VR experience neergezet. Dat had ik nog nooit gedaan, maar tijdens mijn intake heb ik laten zien wat ik wél kon. Ik had me verdiept in wat de klant zocht en gekeken hoe ik daarin kon aansluiten. Samen met een team heb ik toen een project voor Skoda gedaan. Onderschat jezelf niet en vertrouw op wat je kan. Dat doet Saxum ook.

Een interim agency

Inmiddels is Saxum gegroeid tot zo’n 45+ digitale professionals. Ondanks de groei is de persoonlijke aandacht altijd gebleven. Elk team heeft zijn aanspreekpunt, er wordt veel georganiseerd en je komt regelmatig terug op onze home base tussen je project door. Die agency cultuur, waar veel designers aan gewend zijn, hebben we naar de detacheringswereld getrokken: een interim agency. We zijn collega’s van elkaar, vormen een hechte community van specialisten en ‘toevallig’ werken we regelmatig op locatie bij de klant.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb me bij Saxum ontwikkeld van UX Designer tot Design Lead. Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Dat staat eigenlijk parallel met mijn werk als UX’er: mensen verder helpen. Vroeger waren dat de gebruikers van een website of applicatie, nu zijn dat de collega’s in mijn team. Ik vind het echt gaaf om iedereen te zien ontwikkelen en zo samen Saxum op de kaart te zetten.

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.