decoration

26 augustus 2020

Design

Waarom ik bewust koos voor een interim agency

intro image
door Vera Gräffner // UX/UI Designer

Saxum'er Vera legt het je graag uit in haar blog!

Wat doe je voor werk bij Saxum en hoe lang werk je hier nu?

Sinds september 2021 werk ik bij Saxum als UX/UI Designer. Mijn eerste project is bij een grote mediagroep, die onder andere bestaat uit een aantal recruitment platforms. Voor deze platforms werk ik aan het UX- en UI design van hun business-to-business omgeving, waarin recruiters vacatures kunnen plaatsen en hun resultaten kunnen bijhouden. Ik heb een nieuwe visual branding en bijpassend design system opgezet; helemaal from scratch. Een hele toffe opdracht waarbij ik veel verantwoordelijkheid krijg.

Wat was je eerste indruk tijdens je kennismaking met Saxum?

Ik was verrast door het enthousiasme en de persoonlijke benadering van Saxum. Het korte kennismakingsgesprek van twintig minuten liep uit tot een uur en ging over van alles en nog wat. Dat was natuurlijk een goed teken. Er werd goed geluisterd naar wat ik belangrijk vind in mijn werk en ik voelde me er meteen thuis.

Waar was je naar op zoek in een nieuwe baan?

In een nieuwe baan was variatie in design opdrachten voor mij heel belangrijk. Projecten waarbij ik zowel aan UX design als UI/visual design kon werken. Op dit punt in mijn carrière wil ik namelijk zoveel mogelijk verschillende ervaringen opdoen, om mezelf verder te ontwikkelen en te ontdekken wat wat voor type opdrachten en opdrachtgevers het beste bij mij passen.

Had ik maar eerder ontdekt dat het ook voor designers bestond

decoration

Waarom ben je gaan werken bij een interim agency en niet bij een design bureau?

Ik wil graag op locatie ervaren hoe het is om bij verschillende soorten bedrijven en branches te werken. ‘Permanent’ ergens in-house zitten leek me ook niet de oplossing, omdat ik juist op zoek ben naar variatie in visual design, producten en opdrachten. Een interim agency - waarbij je op interim-basis bij corporates, A-merken of start-ups aan verschillende digitale contexten werkt - was dus de perfecte middenweg. Had ik maar eerder ontdekt dat het ook voor designers bestond 😉.

Wat wil je designers meegeven die nieuwsgierig zijn naar werken op interim-basis, maar nog twijfelen?

Ik zou zeggen, vraag de interim designers bij Saxum naar de inhoud van hun klussen en hun ervaringen. (Stuur mij gerust een berichtje op LinkedIn!) Ik denk dat je verrast kunt worden door hoe tof een klus kan zijn in een bedrijf waarvan je het misschien niet had verwacht. Dit werkt ook de andere kant op; dat een droombedrijf juist kan teleurstellen. Je ontdekt vanzelf wat het beste bij je past en dat allemaal binnen één werkgever.

Ook als designer aan de slag bij Saxum?

Goed nieuws! Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons design team te versterken.

Bekijk vacatures