Meerdere development projecten bij één klant

Als Full Stack Developer bij Saxum heb ik meegewerkt aan meerdere projecten bij een Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme. Lees mijn blog voor een indruk van mijn opdrachten.

Meerdere development projecten bij één klant

Vernieuwde codebase

Als lid van team Auto richtte ik me op applicaties voor autoverhuur, autolease, auto’s kopen en verkopen, vergelijken en meer. Ik focuste op de front-end applicaties gebouwd met Preact en de back-end van onze Java Spring Boot applicaties. Ik heb meegewerkt aan een stabielere en eenvoudigere codebase, door het introduceren van code standaarden en processen.

Gloednieuwe applicatie

Daarnaast was ik tijdens het ouderschapsverlof van mijn team lead, van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe applicatie voor het aanvragen van elektrische laadpalen.

Bouwen en beheren van het design system

Hierna mocht ik door in team Generieke Klantinterface, dat focust op het interne design system. Samen maken en onderhouden we alle web componenten, waarmee teams door de gehele organisatie applicaties bouwen. Zo zorgen we voor 1 uniforme uitstraling en houden we overzicht over het volledige applicatielandschap van mijn opdrachtgever.

Regressietests en AST parser

Onze visuele regressietests heb ik omgezet naar ‘BackstopJS’ en geoptimaliseerd. Hierdoor zijn de tests veel sneller en weer een vast onderdeel van onze workflow, met een stabielere codebase als resultaat.

Ook heb ik een eigen applicatie geschreven die de codebase van alle teams binnenhaalt en volledig doorloopt met een Abstract Syntax Tree parser. Zo controleren we welke teams daadwerkelijk componenten uit ons design systeem gebruiken, of variaties hiervan.

Saxum collega's

Meerdere Saxum’ers werken bij deze opdrachtgever aan een project. Erg leuk en handig! Want daardoor heb je meteen een netwerk binnen de organisatie, waarbij je snel terecht kan met vragen.

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.