De implementatie van een headless CMS

Ik ben front-end developer bij Saxum. Momenteel werk ik aan een interim opdracht voor een van de grootste sportschoolketens in Nederland. Lees verder voor een indruk.

De implementatie van een headless CMS

Makerstreet-collega’s

De sportschoolketen bestaat uit twee ondernemingen die zich ieder richten op hun eigen marktsegment. Mijn team is verantwoordelijk voor beide websites. Een leuk team, want ik werk samen met meerdere collega’s uit het Makerstreet netwerk! Dat is een collectief van creatieve, specialistische bureaus in Amsterdam, waar Saxum ook onderdeel van is.

Onze focus ligt op zowel kleine als grote projecten rondom de websites. Van het bouwen van een club overview pagina tot het optimaliseren van de checkout die dagelijks wordt gebruikt.

De checkout

De checkout is een van de belangrijkste onderdelen van de website, want hier worden de klanten binnengehaald. Dit gedeelte van de website wijzigt regelmatig, omdat ze hier veel werken met aanbiedingen. Denk aan: je eerste maand gratis sporten of korting op je zomerabonnement.

Headless CMS

Aan de voorkant is er weinig nieuws te zien, maar aan de achterkant is er veel veranderd. Voorheen bestond de checkout uit veel hardcoded data. Wilde je iets wijzigen aan de checkout, dan moest dat handmatig worden aangepast in de code. Inmiddels hebben we Contentful geïmplementeerd, een headless content management systeem, waarmee mijn opdrachtgever zelf de checkout kan opbouwen en aanpassen. De komende tijd zullen we de websites nog verder optimaliseren.

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.