Design systems en ontwerpen voor verduurzaming

Ik werk nu ongeveer een jaar als interim UX designer bij een grote bank, en dit bevalt me nog steeds goed! Benieuwd waarom? Lees verder over mijn opdracht.

Design systems en ontwerpen voor verduurzaming

Initiële opdracht

Ik begon binnen een zeer specifiek domein: de zakelijke financieringsaanvraag-straat 💰 voor ondernemers in financiële problemen. Hier kan online een financiering worden aangevraagd, zoals een lening of krediet. Een actueel thema, want tijdens en na corona zijn er schulden opgebouwd.

Na het benodigde interview-, design-, prototype- en test werk, bleek dat het project om verschillende redenen helaas niet meer door kon gaan. Maar niet getreurd, de focus werd verplaatst en er kwam ruimte voor nieuwe projecten.

Vervolg opdracht

Ons design chapter bestaat uit zo’n 65 designers, waaronder ikzelf en nog een Saxum’er 💪🏼. Ik heb een design system opgezet voor mijn tribe en hier ben ik ‘owner’ van geworden. Daarnaast ben ik gestart met het ontwikkelen van een omgeving voor zakelijke klanten die willen verduurzamen (denk: zonnepanelen, windmolens, duurzaam verbouwen etc.).

Duurzaamheid

Een onderwerp dat ik zelf ook belangrijk vind! 🌱In het verleden heb ik veel gewerkt binnen de energie en zonnepanelen industrie. Deze ervaring kan ik hier dus goed hergebruiken. Vanzelfsprekend ben ik helemaal in mijn nopjes dat ik hieraan kan meewerken, en heb ik vorige week mijn eerste workshop binnen deze werkgroep gegeven!

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.