Ontwerpen voor innovatieve proposities

Een aantal maanden geleden startte mijn opdracht als interim UX designer bij een corporate startup in verzekeringen, pensioenen en bankzaken. Heel leerzaam! Lees verder waarom.

Ontwerpen voor innovatieve proposities

Innovatie tak

Ik ben hier onderdeel van de innovatie tak. Deze afdeling onderzoekt domeinen in de samenleving waarin burgers specifieke behoeften hebben, die een kans vormen voor mijn opdrachtgever. Denk aan de worstelende starters op de woningmarkt of de wens voor een goede invulling van het leven na je 65ste.

Proposities & MVP

Na het identificeren van deze domeinen worden nieuwe proposities bepaald door middel van een design sprint. Bijvoorbeeld een totaal nieuw hypotheekmodel of een platform vol inspiratie voor 65-plussers. Hierna mag ik uitblinken in het valideren van de proposities door het opzetten van een MVP. Als deze MVP uiteindelijk niet gevalideerd wordt of bepaalde KPI's niet haalt, dan stoppen we ermee, leren we ervan en gaan we verder met de volgende propositie.

Steile leercurve

Zo knal ik er in relatief korte tijd veel verschillende designs uit. Momenteel werk ik aan een voice-based app waarmee je je gezondheid kan tracken, een website waarin we informeren over gezond leven en we onze zorgverzekeringen onder de aandacht brengen, een interface design voor een product die het kopen van een huis makkelijker moet maken voor starters én een dashboard waarin je de voortgang van alle proposities kunt zien. Super leerzaam en een mooie manier om mijn portfolio verder uit te bouwen!

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.