Telecom en ICT oplossingen voor consumenten

Ik werk via Saxum als interim Front-end Developer bij een leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten, zoals vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Lees mijn blog voor een indruk van mijn opdracht.

Telecom en ICT oplossingen voor consumenten

Service Tools

Ik ben als externe expert onderdeel van het Service Tools team. Samen met zo’n twintig developers bouw ik toepassingen voor consumenten. Hiermee kunnen zij zelfstandig internet, tv of telefonische problemen oplossen, zonder dat hiervoor een support desk of monteur nodig is.

Van legacy tot nieuwe stack

De business wenste dat ons team herbruikbare en schaalbare componenten ging ontwikkelen, in plaats van complete tools. Met Stencil.JS en Typescript bouwden we deze componenten, die ook in andere frameworks gebruikt of gecombineerd konden worden.

Documentatie

Naast het opbouwen van nieuwe tools, moesten ook legacy tools worden omgezet naar de nieuwe stack. Voorgaande development teams hadden weinig documentatie over deze tools geschreven, waardoor mijn team flink de code in moest duiken om de flows en logica te achterhalen. Een behoorlijke uitdaging.

Testen met stakeholders

Nieuwe of omgezette tools moeten getest worden. Omdat de back-end van deze tools communiceert met hardware (modems, tv receivers etc.) die gelinkt zijn aan een account, zijn er voor ons geen echte test accounts beschikbaar. Daarom testen we zoveel mogelijk door het schrijven van unit tests en Cypress tests, en die te testen op mocks en later op echte (test) data.

Wifi Manager

Tijdens dit project heb ik onder andere meegebouwd aan de Wifi Manager, waarmee de gebruiker internet problemen oplost. Op dit moment werken we aan een tool die in het verlengde hiervan ligt: een manager die je helpt als je helemaal geen wifi verbinding hebt. En een product dat je helpt bij het instellen van je televisie, internet of telefoon.

Veel gebruikers, grote impact

Onze service tools worden gemiddeld door 100.000 tot 150.000 klanten per maand gebruikt. Erg tof om mee te bouwen aan producten waarmee je zo’n grote impact maakt bij de klant.

Ons kantoor vind je in Amsterdam, onze klanten overal

homebase

Met ons werken

Op zoek naar digitale specialisten op interim basis? Neem dan contact op met Anne Mühren (Managing Partner).

Bij ons werken

Saxum’er worden? We leren je graag beter kennen. Neem contact op met Geron (Recruitment) om meer over ons te weten te komen.

Overig

Een andere vraag? Laat het ons weten.